7 boli psihosomatice care îți distrug sufletul și corpul !

7 boli psihosomatice care îți distrug sufletul și corpul!

Printre medicii neurologi există afirmația “Omul e un sistem nervos. Restul lucrurilor care derivă din existența lui sunt doar niște atribuții secundare.”

Opening to the truth

În acest context, vă vom vorbi despre bolile psihosomatice și despre motivele care le-ar putea provoca, deduse de către psihologul american Leslie M. Lecron.

În 1950 psihoanaliza americană a răvășit lumea științei, descoperind cele 7 boli psihosomatice clasice. Astăzi, lista a crescut substanțial, iar pe contul acestor boli s-au înscris sute de mii de vieți nevinovate:

  • Hipertonia

  • Ulcerul peptic

  • Astma bronhială

  • Neurodermatita

  • Hipertiroidismul

  • Colită ulcerativă

  • Poliartrita reumatoidă

Acestea și multe alte boli de acest gen sunt motivul unei stări psihologice dezechilibrate care ulterior se dezvoltă în ceva mult mai serios, punându-ne viața în pericol.

Iată motivele principale care provoacă apariția bolilor psihosomatice:

1. Conflictul interior

Acest lucru se manifestă prin faptul că o parte din dorințele omului sunt pro unei anumite acțiuni și de regulă acestea sunt localizate în exterior, pe când cealaltă parte sunt contra ei și această parte e de regulă ,,ascunsă” adânc în conștiința noastră. Aceste două emisfere ierarhizate, intră într-un fel de conflict a convingerilor. În acest fel, oamenii riscă să sufere de pierderea identității.

2. Limbajul gesturilor

Corpul nostru primește semnale de la sistemul noastru nervos, ori de câte ori ceva nu e în regulă cu el. Prin gesturi și mimici, nespecifice nouă în circumstanțe obișnuite, corpul nostru reflectă stresul, oboseala, suferința și multe alte probleme psihologice în exterior. E ca și cum am cere ajutor de la oameni, fără să ne dăm seama.

3. Experiența trecutului

Un motiv semnificativ care ar putea provoca variate boli psihosomatice este o dureroasă experiență din trecut. Cel mai des se întâmplă ca aceasta să-și tragă rădăcinile încă din copilărie. Acesta s-ar fi putut desfășura pe tot parcursul copilăriei, influențând treptat și inobservabil sau ar fi putut reprezenta doar un episod scurt care ne-a marcat întreaga viață matură.

4. Autoconvingerile

Atunci când hiperbolizăm anumite senzații lăuntrice, începem involuntar să credem cu adevărat în existența lor. Acest lucru influențează extrem de mult asupra sistemului nostru nervos, dar și asupra întregului organism, catalizând apariția unei adevărate maladii psihologice.

Vindecați-vă trupul, începând de la suferințele sufletului și atunci organismul vostru vă va fi recunoscător!

preluat integral psihologiadeazi.ro

Vezi pe BLOG si : Simptomul SOMATIC sau Dereglarile PSIHOSOMATICE

CUM TE POT AJUTA ?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *